XƏBƏRLƏR

Xəyal Babayev İlə Mətbəx Planlaşdırmasında 9 Mərhələ

Mətbəx mebeli düzgün planlaşdırma və dizayn tələb edir.

Bu gün sizə mətbəx sahəsini necə düzgün planlaşdıracağınızı söyləyəcəyik.

İstər peşəkarları işə götürsəniz, istərsə də mətbəx məkanınızı özünüz planlaşdırırsınızsa, yadda saxlamağınız lazım olan bir neçə əsas qayda var. Mətbəxinizi addım-addım planlaşdırmaqla və moda jurnalları və kataloqlarından ani ilham püskürmələrinə tab gətirməməklə, hər zaman əla nəticəyə arxalana bilərsiniz.

Mətbəx planlaşdırmasında 9 mərhələ:

  • Mərhələ 1. Qapılar geniş və sərbəst açılmalıdır.
  • Mərhələ 2. Bütün qapılar bir-birinə dəymədən açılmalıdır.
  • Mərhələ 3. İş üçbucağının içərisində boşluq buraxın.
  • Mərhələ 4. İş səthini parçalamayın.
  • Mərhələ 5. Mətbəx gəzintilidirsə, bunu planda nəzərə alın.
  • Mərhələ 6. İş üçün yer buraxın.
  • Mərhələ 7. Keçid üçün yer buraxın.
  • Mərhələ 8. Masanın yanında bir keçid buraxın.
  • Mərhələ 9. Hər kəsin nahar masasında öz yeri olmalıdır.

Mətbəxin düzülüşü yalnız mebel və məişət texnikasının düzülüşündən daha çox şeydir.

Mətbəx planlaşdırarkən etibar etməli olduğunuz əsas qayda sözdə iş üçbucağının qaydasıdır.

Mətbəxin planlaşdırılması lavabonun yerini müəyyənləşdirməklə başlayır - o, yükselticidən 2,5 m məsafədə yerləşməlidir.

Planın növbəti nöqtəsi plitədir. O, yuyucudan 40-180 sm məsafədə və təbii ki, əgər varsa, ventilyasiya və qaz kəmərinə daha yaxın olmalıdır. Mətbəxdə koridorların minimum eni təxminən 120 sm olmalıdır. Mətbəx sahəsi genişdirsə, fərdi evlərdə tez-tez olduğu kimi, o zaman keçid 130-150 sm-ə qədər artırılmalıdır. Çox kiçik və keçilməz mətbəxlərdə 1 metrlik keçidlər məqbuldur.

Planlaşdırma göstərişləri: Adanın forması otağın formasına uyğun olmalıdır. Ada masasının ətrafında ən azı 1 metr enində keçidlərin olması vacibdir. Lavabonun adanın qarşısında və ya hətta adanın özündə olması yaxşıdır.

Düzgün mətbəx planlaşdırması ilə əlaqəli daha ətraflı videoda.